Over Boujola Bolt, psychiater van PerspeQt

PerspeQt - praktijk voor psychiatrie, psychiater GoudaIk ben sinds 2002 geregistreerd als psychiater en heb de afgelopen jaren zowel in als buiten de regio MiddenHolland veel ervaring opgedaan in de behandeling van diverse groepen patiënten, o.a. in de volwassenen- en ouderenpsychiatrie, forensische psychiatrie en psychosomatiek. Ik ben medisch specialist, wat inhoudt dat ik zowel gesprekstherapie kan geven als behandeling met medicijnen. Doordat ik arts ben, kan ik de samenhang tussen lichamelijke en psychische klachten goed beoordelen.

Ik werk alleen in de praktijk, wat als voordeel heeft dat u altijd dezelfde behandelaar ziet. Uiteraard heb ik een netwerk van collega-specialisten die ik in kan schakelen voor overleg en verdere diagnostiek als dat nodig is.

U heeft een verwijzing van uw huisarts voor de specialistische GGZ (geestelijke gezondheidszorg) nodig. Verdere informatie over aanmelding, de problematiek die ik behandel en de vergoeding daarvan, vindt u elders op deze website.

PerspeQt: psychiater Gouda – praktijk voor psychiatrie

Voor wie is de psychiatrie van Perspeqt uit Gouda geschikt?

Uw leeftijd ligt tussen de 18 en 60.

U kunt bij mij terecht met een verwijzing van uw huisarts, voor diagnostiek en behandeling op de volgende gebieden:

  • Tweedelijnsbehandeling (de zogenaamde specialistische GGZ) van stemmings- en angstklachten, autisme en ADHD
  • Consultatie en advies. Uw huisarts wil  de behandeling niet overdragen, maar vraagt daarover advies. U komt een of tweemaal op het spreekuur voor een consult.

U heeft voldoende aan maximaal een gesprek per week, meestal zal de frequentie iets lager liggen.

De praktijk is niet geschikt voor mensen met verslavingsproblemen en problemen op het gebied van impulsregulatie of agressie. Ook als u regelmatig een crisis hebt waarbij spoedzorg noodzakelijk is, kunt u niet bij mij terecht. U hebt dan een intensievere behandeling nodig dan ik kan bieden.

De behandeling bestaat uit diverse vormen van psychotherapie (gesprekstherapie) en/of medicijnen. Hoe de behandeling eruit ziet, hangt af van uw problematiek en uw voorkeur en wordt met u besproken na de intake.

In de meeste gevallen wordt u een aantal keren tijdens de behandeling gevraagd een online vragenlijst in te vullen over uw klachten (u kunt deze ook eventueel op papier invullen).
Deze zgn. ROM-meting wordt verplicht gesteld door de zorgverzekeraars en heeft de bedoeling de voortgang van de behandeling te meten. De uitkomst van de vragenlijst wordt uiteraard met u besproken.

PerspeQt: psychiater Gouda – praktijk voor psychiatrie

Psychiater Gouda

Psychiater Gouda, PerspeQt, praktijk, psychiatrie, Boujola Bolt, Medisch Spectrum Gouda, psychotherapie, gesprekstherapie.