Uw leeftijd ligt tussen de 18 en 70.

U kunt bij mij terecht met een verwijzing van uw huisarts, voor diagnostiek en behandeling op de volgende gebieden:

  • Tweedelijnsbehandeling (de zogenaamde specialistische GGZ) van stemmings- en angstklachten
  • Consultatie en advies. Uw huisarts wil  de behandeling niet overdragen, maar vraagt daarover advies. U komt een of tweemaal op het spreekuur voor een consult.

U heeft voldoende aan maximaal een gesprek per week, meestal zal de frequentie iets lager liggen.

De praktijk is niet geschikt voor mensen met verslavingsproblemen en problemen op het gebied van impulsregulatie of agressie. Ook als u regelmatig een crisis hebt waarbij spoedzorg noodzakelijk is, kunt u niet bij mij terecht. U hebt dan een intensievere behandeling nodig dan ik kan bieden.

De behandeling bestaat uit diverse vormen van psychotherapie (gesprekstherapie) en/of medicijnen. Hoe de behandeling eruit ziet, hangt af van uw problematiek en uw voorkeur en wordt met u besproken na de intake.

In de meeste gevallen wordt u een aantal keren tijdens de behandeling gevraagd een online vragenlijst in te vullen over uw klachten (u kunt deze ook eventueel op papier invullen).
Deze zgn. ROM-meting wordt verplicht gesteld door de zorgverzekeraars en heeft de bedoeling de voortgang van de behandeling te meten. De uitkomst van de vragenlijst wordt uiteraard met u besproken.